انجمن سواد رسانه ایی ایران
نگاه مخاطب به دنیا از دریچه نگاه تلویزیون شکل می گیرد.

آیا موفق بودن افراد در زندگی شرط اساسی یک زندگی ایده آل است؟

آموزش سواد رسانه ای را باید از سنین ابتدایی کودکان شروع کنیم. محتوای تولیدی رسانه های تصویری تاثیرات عجیبی بر روی افکار کودکان و نوجوانان می گذارند
 
به عنوان یک انسان چه تحلیلی از پیام رسانه ای فروش اجزاء بدن اشخاص می کنید.
تاثیر محتوای تولیدی رسانه های تصویری روز به روز در میان مخاطبان بیشتر می شود.

در زندگی به کاری که علاقه ندارید لحظه ای وقت نگذارید و به دنبال علاقمندی هایتان بگردید

هر رسانه برای خودش دارای یک زبان رسانه ای مشخص است که می تواند به طور کلی با بقیه زبان های رسانه ای متفاوت باشد.
سرعت پیام های رسانه ای زبان رسانه ای را هم تغییر داده است.
گسترۀ پیام های رسانه ای تا چه اندازه می تواند در میان جوامع تاثیر گذار باشد.
رسانه ها برای انتشار پیام های خودشان ابتدا مخاطب سنجی می کنند.
اعتماد به نفس داشته چه حسی به شما می دهد؟
برقراری ارتباطات انسانی چگونه شکل می گیرد؟
زبان رسانۀ مد چه تاثیری در برقراری ارتباطات انسانی می تواند داشته باشد؟
ممیزی یک کتاب چه دلیلی می تواند داشته باشد؟
هر پیام رسانه ای می تواند برداشت های متفاوتی در بین افراد مختلف داشته باشد.
در زندگی سعی کنید هیچ گونه محدودیتی را به وجود نیاورید.
ارزشمند ترین دارایی شما در زندگیتون چه چیزی است؟
فرق بین آدم های معمولی و کسانی که دارای اعتماد به نفس لازم هستند در چیه؟
مد یا Fashion رسانه ای بسیار قدرتمند در همه جوامع.
با قفل زندگی خود چگونه برخورد می کنید؟
چرا بعضی از انسان ها علیرغم داشتن خصوصیات لازم در زندگی موفق نیستند؟
این را حتما باور داشته باشید که مسیر موفقیت زمانی برای شما باز میشه که اول از همه خودتون را باور داشته باشید.
آیا هر کسی که از ابزارهای رسانه ای به خوبی استفاده می کند، سواد رسانه ای بالایی دارد؟
تقسیم بندی انواع رسانه ها به رسانه های مکتوب، صوتی و تصویری.
مشاورۀ علمی و اختصاصی خانم دکتر کلی مندوزا از طرف انجمن سواد رسانه ای امریکا Common Sense برای انجمن سواد رسانه ای ایران (انسان) در سال 1398.
مفهوم کژ کارکردهای تعمدی رسانه ای یا disinformation چیست؟
رهبران فکری جوامع در بحران های عمیق اجتماعی مانند همه گیری ویروس کرونا چگونه و از چه طریقی باید ایفای نقش بکنند؟
 
رمز موفقیت هر انسانی در چیست؟
آیا شما با ایجاد سانسور خبری موافق هستید؟ به نظر شما اخبار را چگونه باید منتشر کرد؟

اخبار منفی معمولا برای مخاطبان جذابیت دارند و از این رو گفته می شود که مانند پارچه های چسب دار عمل می کنند که به سختی می شود آنها را از هم جدا اما اخبار مثبت مثل ظروف تفلون عمل می کنند که جذب مخاطبان نمی شوند.

تعبیر بسیار ساده از مفهوم واژه رسانه در یک جمله.
توضیح مفهوم رسانه و ریشه یابی واژگانی آن.
تعریف مشخص اخبار جعلی یا فیک نیوز با بیان یک مثال:
کتاب پروتکل انتشار اخبار آسیب های اجتماعی برای خبرنگاران ابتدا به بررسی 5 آسیب اجتماعی می پردازد و در یک بررسی انطباقی با سایر کشورهای دیگر شیوۀ انعکاس این نوع اخبار را توسط خبرنگاران در رسانه ها تحلیل می کند که چگونه باید آسیب های اجتماعی را به کند و کاو گذاشت. در این قسمت توضیحات مقدماتی پیرامون نحوۀ نگارش کتاب و بررسی علمی آسیب های اجتماعی را می شنوید.
 
در گام نخست تلاش بر این بود که هر یک از آسیب های اجتماعی ها را تعریف کنیم و توجه لازم را داشته باشیم که هر یک از این پدیده ها در چه حدی قرار دارند. مضاف بر این که به مفاهیم کارکرد واژگان از جمله خطر و یا آسیب هم دقت لازم باید صورت می گرفت. دومین نکته ای که مورد نظر بود، موضوع یافتن دستاویزهایی برای خلق پروتکل های لازم برای خبرنگاران بود که محدوده ای برایشان تعریف کند و با توجه به جمیع جهات، انتشار چنین رخدادهایی در جامعه موجب تخطی از هنجارهای اجتماعی و ایجاد حساسیت های اخلاقی در میان اقشار مختلف مردم نشود و همه این موارد، راه را به سوی بررسی و مطالعه تطبیقی کدهای خبرنگاری میان کشورمان و سایر کشورهای هموار ساخت تا با استفاده از تجربیات آنان، پروتکل مورد نظر را جویا شویم. برای نیل به این هدف تصمیم بر آن شد که از روش مصاحبه های عمیق استفاده شود تا زمانی که به اشباع نظری برسیم تا این که مجموعه مطالعات انجام شده ما را به نتیجه گیری لازم برساند. مجموعه ای از مصاحبه ها با کارشناسان و قربانیان آسیب های اجتماعی در داخل و خارج از کشور صورت گرفت که بدین ترتیب از نظرتان می گذرد.
بخش سوم: والتر ليپمن (Walter Lippmann) اعتقاد دارد: «تبليغات رسانه‌اي آگاهانه برای نفوذ و تأثیر در افکار عمومی به‌کار گرفته مي‌شود» و فرض مسلم آن است که مخاطب باید به اندیشه‌های انتقادي مجهز باشد، تا با کمک آن بداند عادت‌ها و سنّت پذيرش هر آنچه رسانه‌ها بازتاب و انتشار مي‌دهند، واقعيت محتوم نیستند و در شرایطی که ارتقاء سواد رسانه ای مردم رشد چندانی نکرده است نمی توان انتظار داشت که جلوی بیان واقعیت های موجود در جامعه را باید گرفت و در نتیجه سانسور پدیده های محتوم جامعه امری کاملا نادرست می نماید. برای این که مصرف‌كنندگان محصولات رسانه‌اي منتقدانه بیندیشند و به تجزيه و تحليل رسانه‌ها بپردازند، آموزش به طرز شگفت‌ انگیزی به كمك آنان مي‌آيد، تا تغييرات گسترده‌اي را پدید آورده و فرهنگ مساوات‌طلبيِ بيشتري را در جامعه احيا كنند. رسانه‌ها توجه‌ها را جلب می‌كنند و حاكمان رسانه‌ها، طي فرآيندي كه دربردارندة نفوذ فرهنگي، سياسي، اقتصادي و ايدئولوژيِ آنهاست، پيام خودشان را انتقال مي‌دهند.
بخش چهارم: امروزه در دنیایی که اتفاقات متعددی در آن هر روزه به پا می شود، ضرورت اهمیت پرداختن به آسیب پذیری و بازپروری انسان ها از مخاطراتی که در آنها به سر برده اند را بیش از پیش احساس می کنیم. پدیده آسیب های اجتماعی و بازپروری جامعه از موضوعات و مفاهیم اساسی برای ارزیابی خطرات موجود و چیره شدن بر ظرفیت های خطرساز در جوامع است. مفهوم آسیب پذیری در ارتباط با مجموعه ای از حیطه هایی از قبیل مدیریت بحران، توسعه اجتماعی ، اقتصاد ، جامعه شناسی، مردم شناسی، موقعیت های جغرافیایی ، سلامت اجتماعی و مطالعات محیطی است و شاید به دلیل کاربردهای وسیعی که پدیده آسیب های اجتماعی دارند ، هنوز تعریف جامع و دقیقی را نمی توان از آنها ارائه داد. به عنوان مثال وقتی به بررسی ادبیات موضوعی آسیب های اجتماعی می پردازیم، بالغ بر 18 تعریف مختلف از آن به دست می آید که درجه هر یک از آنها با توجه به گروه های اجتماعی در معرض خطر با یکدیگر متفاوت نشان می دهند.
بخش پنجم: بیان این که سیستم های اجتماعی در بروز آسیب پذیری های انسانی تاثیر شگرفی دارند به هیچ وجه جای تعجب ندارد و در تعریف آن اشاره می شود که ” آسیب های اجتماعی به میزان در معرض خطر بودن گسترده گروه های مختلف اجتماعی و همچنین جامعه هر کشوری در برابر ضرر و زیان های بالقوه (چه ساختاری و چه غیرساختاری) حاصل از رخدادهای مخاطره آمیز است” از سویی دیگر رایج ترین عواملی که آسیب های اجتماعی را با آنها اندازه گیری می کنند شامل اقتصاد، ویژگی های دموگرافیک و خصوصیات ساختاری جوامع است. شناخت و درک این که چه چیزی باعث ایجاد آسیب های اجتماعی می گردد، گام بسیار مهمی در راه کمک به جامعه است که منابع و استراتژی های لازم را برای به حداقل رساندن آثار ناشی از بروز آسیب های اجتماعی در نظر بگیرند.

– خبرنگار : تو واقعا به قربانیانت اهمیت نمی دادی؟ آنچه برایت مهم بود ، فقط دختر و همسرت سالی (مقتولین ) بودند؟ – انتقادهایی که از تو میشه اینه که تو از جنایت هایت لذت می بردی؟ آیا اینها واقعیت دارند؟ – من به عنوان خبرنگار تصور میکنم که از کشتن بزهکاران ، لذت می بردی؟ – پاسخ متهم: گوش کن . من به تو ( جامعه ) لطف بزرگی کرده ام. آنچه که کردم در جامعه ادامه پیدا می کنه و حق طلبی من راهش را در جامعه باز کرده و دوباره و دوباره ادامه خواهد یافت. بیرون کسانی هستند که راه منو ادامه بدهند . – آنچه که تو در برابر گناهانی همچون تجاوز ، تعدی به نوامیس و کودکان انجام دادی ، مواردی هستند که هم اکنون در خیابانها در جریانه. در صورتی که الان تو در زندان و در چنگ عدالتی؟ پس دیگه نمیتونی کاری انجام بدی. – متهم : نگران نباش زمانش فرا خواهد رسید. جریانی که من بیرون روشن کردم ، در حال جان گرفتنه و این به عهده افکار عمومی است که جلوی انسان های متجاوز و بزهکار را بگیرند. سیستم قضایی که در جامعه رواج دارد ، انباشته از فساد و تباهیه و این بر عهده افکار عمومی است که روش اجرای عدالت را عوض کرده و از این وضعیت خاکستری خارج کنند. زمان بپا خاستن شما فرا رسیده است. زمان آن رسیده که تلویزیون ها را خاموش کنید و فریاد سر دهید که تلویزیون ( بعنوان رسانه) وظیفه اصلی خودش را انجام نمی دهد. همه ما به عنوان مخاطب کاری هر کاری که از دستمان بر میاد انجام بدیم. ما باید بعنوان جامعه انسانی برخیزیم و به مسئولیتی که در قبال هم داریم ، عمل کنیم. شما نباید فقط به من به عنوان ” جان دو ” نگاه کنید بلکه همه شما باید هر کدامتان کسی مثل من باشید . شما افراد خاطی را باید قبل از انجام هر کاری وادار کنید که فکر کنند . پیش از آنکه به نوامیس مردم تعدی کنند ، پیش از آنکه زندگی دیگران را تباه کنند و دست به کشتن انسانها بزنند ، آنان را متوقف کنید و تلاش کنید که بیاندیشند. خاطیان باید به این یقین برسند که همه ما اعمال آنان را نظاره می کنیم و باید به این یقین برسند که اگر خطایی از آنها سر دهد ، مردم بی تفاوت نمی مانند و در برابرشان واکنش نشان می دهند. من به این پیام خودم اعتقاد دارم که حالا نوبت هر یک از شماست که اقدام کنید.

Call Now Buttonتماس با انجمن